tirsdag 23. oktober 2012

mandag 15. oktober 2012

ETIKETTOPPGAVE, EPLE

Jeg så gjennom bildene mine og åpnet og redigerte de jeg likte best i photoshop. De beste av disse åpnet jeg i indesign etterpå og begynte å tenke på hva slags skrift som ville passe best til bildet, og hvor jeg kunne plassere den. Her er de fire bildene jeg endte opp med.
I photoshop gjorde jeg mye av det samme på alle bildene, og all redigeringen var for å få eplene mer tydelige, ved å redigere fargene. Jeg har prøvd å velge enkle skrifttyper for å gjøre det lett å lese. På noen av bildene har jeg valgt skrifter med litt detaljer for å gjøre det mer spennende, men jeg har fortsatt prøvd å holde et enkelt. Alle valgene og all redigeringen jeg har gjort er for å prøve å få best mulig kommunikasjon om produktet.

Her hadde jeg først brun tekst, men for å gjøre det mer spennende bytta jeg den ut med rød. Jeg prøvde å finne en rødfarge som passa bra med fargene i bildet.


Her var jeg litt i tvil om hvor teksten skulle plasseres, men jeg fant ut at dette var plasseringen som fikk mest oppmerksomhet til bildet. Jeg er litt usikker på om den svarte ramma egentlig passer helt inn her. 

 Her har jeg prøvd å få bildet til å skille seg ut ved å legge til litt ekstra tekst som gir mer informasjon om produktet. Jeg var litt usikker på om jeg skulle beholde den rosa bakgrunnen eller prøve å gjøre den mer hvit i photoshop, men jeg bestemte meg for å beholde den rosa.


Jeg var ikke helt fornøyd med denne etiketten, men jeg velger fortsatt å vise den. Jeg har prøvd å se for meg en etikett som kunne passa på en juicekartong. På bekgrunnen har jeg valgt grønn, en farge vi ofte forbinder med epler, samtidig som den får mye oppmerksomhet i en butikkhylle. Den røde skriften valgte jeg fordi den passa fint inn med resten av bildet, og fordi rødt også er en eplefarge.

I denne oppgaven har jeg lært veldig mye om hvordan produkter skiller seg ut og får oppmerksomhet. Noen ganger ble jeg overrasket over hvor lett bildene blir kjedelige, og måtte kanskje bruke sterkere farger enn jeg hadde forventa. Jeg har også lært at det er veldig viktig at bildene er tydelige. Jeg veldig fornøyd med innsatsen og hva jeg har lært i denne oppgaven. Jeg begynte å jobbe med bildene tidlig, så jeg har hatt god tid til å forbedre etikettene. Dette var en veldig bra måte å jobbe på, for jeg fant ut at det var lettere å se hva som kunne bli bedre hvis jeg kunne ta det opp og se på det igjen etter en stund.

mandag 8. oktober 2012

SKRIFT I BYBILDET: GRAFITTI

"Grafitti og tagging er reaksjoner mot et samfunn som ikke verdsetter og gir rom for kreativ evne og fantasi" 


Jeg har valgt å bruke to bilder av samme motivet. Det første er et nærbilde av en vegg med grafitti. Det vi først legger merke til her er den grønne figuren. Jeg vet ikke helt hva den skal forestille, men det er tydelig at personen som har laget figuren har brukt fantasien og kreativiteten sin. Ved siden av er ordet Nyli skrevet med tydelige bokstaver. I bakgrunnen er det også en del "klussing", eller skrift som er vanskelig å tyde uten å ha trening med å lese grafittiskrift.

På det andre bildet ser vi den samme veggen, men tatt på lengre avstand, sånn at vi også ser noen av omgivelsene. Veggen er en del av et lite hvitt hus som står på en steintrapp på en gressplen. I bakgrunnen er det store trær, og i forgrunnen ser vi litt stein og greiner. Dette viser at huset står ute i naturen. På dette bildet ser vi også at det er mer tagging på sidene av huset. Ikke all denne taggingen er like fin.

Jeg mener disse bildene viser at mennesker, kanskje særlig ungdommer har et behov for å bli sett. Bildene er tatt ved Moltemyr skole i Arendal. Akkurat dette stedet heter Amfiet, og er et sted ungdom ofte pleier å samles. Nyli er området der skolen ligger, og jeg synes derfor dette bildet sier mye om samfunnsbildet i Arendal. Nyli er et sted med en typisk ungdomskultur, og ved å gjøre stedsnavnet til en del av grafittien viser malerne at de hører hjemme her. Jeg synes også dette viser at påstanden i begynnelsen av innlegget stemmer. Personene som har laget bildene på veggen har ønsket å sette sitt preg på miljøet sitt, og funnet ut at tagging er den beste måten å gjøre dette på. Særlig den grønne figuren viser mye kreativ evne og fantasi hos taggerne.