onsdag 12. desember 2012

DYBDESKARPHET OG REFLEKJONER

Denne oppgaven handlet om dybdeskarphet. Vi bruker blenderåpningen for å styre hvor mye av bildet som blir skarpt. Tema var portrett og refleksjoner.
1/250 sek
f/3.5
ISO 400

Dette bildet viser veldig tydelig hva dybdeskarphet er. Med en stor åpning slippes det inn mye lys, og bare det som er nærmest, og det som er fokusert på i bildet blir klart. Resten blir uklart, som vi ser på dette bildet.  Jeg er veldig fornøyd med dette bildet, fordi det er bare det fremste speilet som er tydelig. Jeg synes også det er veldig spennende refleksjoner her, med noen ting som går igjen flere ganger, og noen, for eksempel hendene, som bare er med en gang. 

1/250 sek
f/3.5
ISO 400
- redigert i Photoshop

Dette er et portrett av Kyra i speilet. Vi har lagt et stort speil på bordet, med mange små speilbiter oppå. Alt vi ser i kun det store speilet er uklart, mens den store blenderåpningen har gjør at jeg har klart å skille ut det lille speilet der vi ser beveren. Her er ikke ansiktet i fokus, og jeg synes det gjør dette til et ganske spesielt portrett. Vi får kanskje vite noe annet om Kyra enn det vi ville fått i et vanlig portrett. Vi ser også noen små runde "klumper" noen steder i bildet. Det er uklart lys, noe som hjelper med å få en følelse av dybde. Bildet er gjort om til svarthvitt i Photoshop, men ellers ikke redigert. 

1/200 sek
f/3.5
ISO 200
- redigert i Photoshop

Dette er et bilde jeg har sett på forskjellige utsnitt av i Photoshop. Til slutt bestemte jeg meg for å sette sammen fire forskjellige utsnitt til et stort bilde. Med det lille speilet får vi med hodene våre i bildet i tillegg til beina. Med stor blenderåpning har vi fått til å gjøre motivet i det lille speilet uklart, mens det vi ser i det store speilet, beina våre, er tydelig. På det originale utsnittet (oppe til høyre) ser vi også ramma rundt speilet, og noe av bakgrunnen. På bildet nede til venstre er det også med litt av ramma, mens de to siste bare viser det vi ser i speilet. Jeg synes hvert utsnitt viser noe helt eget her, og tilsammen gir de en helhet jeg ikke fikk fram ved å bare bruke ett av dem. Bildet er klippet, satt sammen og gjort om til svarthvitt i Photoshop, men ellers ikke redigert. 

Jeg synes det gikk veldig greit å jobbe med denne oppgaven. Vi fikk utforsket både med kameraet, og hvordan vi kan bruke hjelpemidler til å ta spennende bilder. Det var ofte vanskelig å få riktig refleksjon i speilet, og det var heller ikke lett å vite hva vi skulle framheve, og å dette til med stor blenderåpning. Siden vi tok disse bildene i klasserommet var også rotete bakgrunn og dårlig/stygt lys en utfordring. 

tirsdag 11. desember 2012

LUKKERTID: LYSMALING OG BEVEGELSE

I denne oppgaven har vi lært mer om lukkertid. Vi har tatt bilder av vann med kort lukkertid for å fryse bevegelser, og bilder med lang lukkertid i mørket for å vise bevegelse.

1/350 sek
f/3.5
ISO 800
Her ser vi hvordan den korte lukkertiden har fryst de små vanndråpene i lufta. Det var veldig dårlig lys når vi tok disse bildene, så for å kunne ha kort nok lukkertid, ble bildene veldig mørke. Jeg har derfor redigert dette bildet litt i photoshop, men er fortsatt ikke helt fornøyd. Jeg har redigert det ganske mye, for jeg syntes det var bedre å ikke prøve å få det til å se naturlig ut siden det likevel måtte ganske mye redigering til for å få dette bildet lysere. 
1/350 sek
f/3.5
ISO 800

Her er et annet eksempel på hvordan vi har brukt kort tid til å fryse bevegelse. vi har en bolle med vann, og får se hvordan dråper med rød og blå konditorfarge blander seg i vannet. Med en lengre lukkertid hadde vi ikke sett bevegelsene i fargene like tydelig. 

Det motsatte av kort lukkertid, er lang lukkertid. Her lar vi kamera stå åpent lenge og fange opp lyset over lang tid. Dette gjør at vi kan vise bevegelse. En fin måte å gjøre dette på uten at det blir uklart, er å bevege lys, for eksempel med en lommelykt. Dette kalles lysmaling. 

4 sek
f/6.5
ISO 100

Dette bildet har jeg valgt å ikke redigere for å vise hvordan lysmaling ser ut rett fra kamera. Jeg synes det er veldig gøy å vise at det går ann å lage spesielle bilder uten å bruke Photoshop. Vi har brukt lang lukkertid på kamera, og stativ for å unngå bevegelse vi ikke vil ha med. Jeg har først stått på ett sted en liten stund mens en annen person har lyst med en lommelykt rundt skoa mine. så har jeg tatt et skritt framover og gjort det samme her. I tillegg til skoa som er opplyst, ser vi så vidt hvor jeg har stått hver gang jeg har stoppet. 

4 sek
f/6.5
ISO 100

Her er et annet eksempel på lysmaling, som jeg har redigert ganske mye i Photoshop. Jeg har brukt mange forskjellige effekter og prøvd å finne ut hvordan Photoshop fungerer. 

I denne oppgaven har vi lært mye om bruk av lukkertid for å få til forskjellige effekter. Dette er veldig bra å kunne, og er en ting som kan brukes i mange forskjellige situasjoner. Jeg likte veldig godt bildet av skoa. Her synes jeg vi fikk til effekten med lyset veldig bra, samtidig som vi får vist tiden som går med de utydelige bildene av meg. Denne oppgaven var ikke så veldig lett å få til, så det ble mange bilder som ikke var vellykkede også. Disse bildene er eksempler på de som ikke ble så bra. På det første har vi hatt alt for lang lukkertid, så personene har blitt uklare, og bakgrunnen har blitt helt opplyst. Vi har heller ikke fått til bevegelsene med lommelykta helt riktig, så det jeg har prøvd å tegne har ikke kommet noe bra fram. På det andre har vi også brukt litt for lang tid.Bevegelsene i vannet har blitt uklare, og ballen har lagt seg rolig ned.